Rybářský rozcestník

Jestřabice – sportovní rybolov

Soukromý rybářský revír – šestihektarová přehrada se nachází na Jižní Moravě na západním podhůří Chřibů v malebném údolí v obci Jestřabice asi 8 km od Kyjova a 20 km od Uherského Hradiště. Hloubka nádrže je 2-7m a je bohatě zarybněna více druhy ryb: kapr, pstruh duhový, jeseteři, amur, štika a bílá ryba. Pravidelným dosazováním je udržována nadstandardní četnost úlovků. Břehy jsou travnaté a udržované – vhodné i pro muškaření, je zde možnost lovu z belly-boatů. Po domluvě možnost bivakování, zapůjčení lodě, zavážení nástrah a lovu nonstop. V zimních měsících možnost „lovu na dírkách“. V rybářské klubovně je možno zakopupit základní rybářské potřeby a občerstvení. V podkroví nabízíme ubytování turistického charakteru. K dipozici je WC, sprcha, kuchyňský kout, elektřina, venkovní ohniště a gril. Příjezd k nádrži je po asfaltové silnici, zpevněné parkoviště .

Jestřabice - sportovní rybolov

Lokalita

Jestřabice 52

Koryčany

768 05

GPS 49.0896822, 17.1338267

Kontakt

MVDr. Miloslav Šlesinger

602 832 077

ryby@jestrabice.cz

www.jestrabice.cz

Rozloha rybníku

6 ha

Hloubka rybníku

7

Průměrná chycená váha

30

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím