Rybářský rozcestník

Rybník Podskalák

Jedná se o dobře zarybněný revír o rozloze cca 2 ha asi 60 km od Prahy v okrese Kutná Hora mezi obcemi Košice a Nepoměřice. Loví se nepřetržitě 24 hodin denně na 3 pruty. Lov dravců je povolen od 16.6. pouze na umělou nástrahu. Ubytování je zajištěno v domku na hrázi, který umožňuje přespání až 8 osob. Osvětlení je z baterie 12V, bez tekoucí vody, suché WC mimo objekt, kamna na dřevo,PB vařič, venku je k dispozici ohniště a udírna. Kuchyň je vybavena a při nástupu rybaření je připraveno 70 l pitné vody. Potraviny a nápoje lze uložit do sklepa.Nutné jsou vlastní pokrývky. Samozřejmostí je parkování automobilu v místě. Pobyt a lov pro skupinu je sjednáván minimálně na 48 hodin. !!! Po celou dobu pobytu jste jedinými rybáři v lokalitě !!! Rybník nabízí díky tvrdému dnu příjemné koupání, k dispozici je i loďka. Další zajímavostí jsou nedaleké lesy vhodné k houbaření a procházkám

Rybník Podskalák

Lokalita

GPS 49.890177, 15.151410

Kontakt

Ing. Jiří Šibrava

778 215 718

schiby@seznam.cz

www.rybnikpodskalak.cz

Rozloha rybníku

2 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

Ryby mořské, jejich dělení

Maso z mořských ryb je nejen rovnocenné maso ryb sladkovodních, ale navíc je předčí v tom, že obsahuje vedle plnohodnotných bílkovin a vitamínů také jód, a proto je pro lidský organismus velmi cenné.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím