Rybářský rozcestník

Mastodont Baits s.r.o.

Rybaření je pro nás především zábava a není lepšího pocitu, než držet trofejní rybu ulovenou na vlastní nástrahu. To byl jeden z hlavních motivů k prvotním experimentům s výrobou boilies, které se datují do roku 2000. Postupem času s přibývajícími zkušenostmi a úspěchy byl v roce 2011 v Plzni založen Fishing Team MastoDont a sním i stránky a blog, kde jsme se s Vámi mohli společně podělit o naše úspěchy a zkušenosti od vody pod touto značkou, která není spojená jen s kaprařinou …

Mastodont baits

Adresa

Velké Valy 236/18

Nymburk

288 02

Kontakt

Jan Tolar

+420 702 026 207

[email protected]

https://www.mastodontbaits.com/cz/

… Během následujících 4 roků, které byly naprosto úžasné na úlovky, dále rostl zájem o naše nástrahy, na které jsme ji ž nechytali jen my, ale i spřátelení rybáři z celé republiky. Tímto širším testováním nástrah vznikla velice ucelená řada boilies, která nezklame na žádné vodě. Také se vykrystalizovalo tvrdé jádro doslova rybářských fanatiků, kteří se během roku 2015 rozhodli posunout celou věc dál, zřídit profesionální výrobu a nabídnout Vám naše výrobky pod obchodním názvem MastoDont Baits na našem E-shopu a v kamenných obchodech vašich prodejců, protože víme, že ne všichni rybáři mají dostatek času, chuti a zkušeností pro výrobu vlastních nástrah.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.