Rybářský rozcestník

Sportovní rybolov Vlkošov

Revír pro sportovní rybolov ve Vlkošově je ve velmi pěkné přírodě severního Plzeňska, mezi lesy a loukami, pouze 4 km od hlavní trasy Plzeň – Karlovy Vary, s odbočkou v Bězvěrově. Rybník je po rekonstrukci s hloubkou od 1,5 až 3,5 metru o velikosti 4,5 hektaru. Okolo celého rybníka jsou široké travnaté břehy, které zajišťují pohodlí rybářů a na kterých je možnost stavění bivaků. Rybník je velmi dobře zarybněn. Hlavní osádku tvoří kapři a amuři, jejichž průměrná váha přesahuje 10 kg, s trofejními rybami nad 20 kg.

Sportovní rybolov Vlkošov

Lokalita

Vlkošov

GPS 50.012416, 13.111268

Kontakt

Jaroslav Šefl

+420 603764574

info@rybyvlkosov.cz

www.rybyvlkosov.cz

Rozloha rybníku

4,5 ha

Nejčtenější články

Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

Chov a skladování žížal

Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

Uzení ryb na sítech

Udírnu jsem vybudoval někdy před 30 lety, je ze šamotových cihel, které drží teplo, obložena břidlicí, je vybudována ve svahu s 2 m náběhem a otvíráním ze shora. Asi před 10 roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Odpadne pracné vyvazování ryb a nehrozí, že nám ryba spadne do udírny a bude znehodnocena. Vyzkoušejte udit ryby na sítech, je to skvělá vychytávka.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím