Rybářský rozcestník

Svěcený rybník

Na rybníku Svěcený bylo v loňském roce nově zbudováno 17 mol s rybářskými sruby, kde našim návštěvníkům nabízíme možnost intenzivního rybolovu, kdy nejsou výjimkou úlovky desítek kusů ušlechtilých ryb, tyto atraktivní stanovišťě, která jsou řešena jako pevná mola o rozměrech 3 x 7 metrů se sruby, které skýtají ochranu před přírodními živly a pohodlnou možnost přespání na vestavěných lůžkách. Molo je dokonale přizpůsobeno pro komfortní rybolov dvou rybářů. Ke každému molu je upravena přístupová cesta a stromy, které případně zasahují nad mola jsou pravidelně prořezávány, aby nedocházelo k problémům při nahazování. Zároveň jsou mola dostatečně od sebe vzdálena, takže i začátečník nemá problémy i při třech (čtyřech) povolených prutech s nahazováním. NOVINKOU je též rybolovná sádka na pstruhy, zřízená přímo na vodní ploše rybnika o velikosti cca 150 m2, sloužící pro ty pohodlnějsí, zejména pak pro nejmladší rybáře a děti (chycení snadného úlovku během krátké doby). Zde si můžete zachytat pstruhy a siveny v jakémkoliv množstvi (poplatek 50,-Kč. za kus).

Svěcený rybník

Lokalita

Černíny 44

284 01

GPS 49.8515533, 15.2223469

Kontakt

Martin Kuchař

602 559 833

[email protected]

www.svecenyrybnik.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

10 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.