Rybářský rozcestník

U Čvachty – rybářské potřeby

Prodej rybářských potřeb a výroba krmení pro ryby.

U Čvachty - rybářské potřeby

Adresa

Březová 1094

Rychvald

735 32

GPS 49.8525994, 18.3506458

Kontakt

Rostislav Wator

722915670

info@cvachta.cz

www.cvachta.cz

Stali jsme se výrobci rohlíkového boilies odkoupením licence od firmy HUNTER FISH, která vlastnila práva na původní recepturu pana FILÁKA. Naše výroba je tedy legální a nejedná se o žádné plagiáty a náhražky, které se na našem trhu objevily. Výrobní postup je původní a navíc je vylepšen o novinky, kterými jsme ještě zdokonalili chytavost této nástrahy.
Základem zůstává rohlík s jeho jedinečnou vlastností a to je pozvolné narůstání objemu, kdy se uvolňuje aroma do vody a nástraha zůstává částečně plovoucí (což je jedna z nejdůležitějších vlastností). Mezi naše novinky patří dvojité dipování, použití kvalitnějších a výraznějších barviva přírodní bázi. Dále v krabičkách najdete již dvě různé velikosti a u některých příchutí jsme zavedli dvojbarevné kuličky.Rád bych vyzvedl, že obsahem balení je i práškový dip, který však neobsahuje pouze strouhanku nebo kukuřičný šrot, ale je to směs minerálů, uhlohydrátů, rybích mouček a ptačích zobů, které jsou doplněny praškovou bázi,která zajistí vytvoření rosolovitého obalu na povrchu.

Abychom oddělili naše výrobky od ostatních, zvolili jsme název, které již všichni dobře znáte, tedy ROHLÍKAČE

Vyráběny jsou ve verzi standart, speciál a XXXL. Verze Speciál je balena do krabiček s tmavší samolepkou a mají vzácnější a výraznější aroma.

Hlavně musím zmínit, že na prodejnu se dostávají vždy čerstvě nadipované rohlíkáče a máte jistotu, že vždy budou krásně vonět (teda pokud to aroma dovolí).

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím