Rybářský rozcestník

U Čvachty – rybářské potřeby

Prodej rybářských potřeb a výroba krmení pro ryby.

U Čvachty - rybářské potřeby

Adresa

Březová 1094

Rychvald

735 32

GPS 49.8525994, 18.3506458

Kontakt

Rostislav Wator

722915670

[email protected]

www.cvachta.cz

Stali jsme se výrobci rohlíkového boilies odkoupením licence od firmy HUNTER FISH, která vlastnila práva na původní recepturu pana FILÁKA. Naše výroba je tedy legální a nejedná se o žádné plagiáty a náhražky, které se na našem trhu objevily. Výrobní postup je původní a navíc je vylepšen o novinky, kterými jsme ještě zdokonalili chytavost této nástrahy.
Základem zůstává rohlík s jeho jedinečnou vlastností a to je pozvolné narůstání objemu, kdy se uvolňuje aroma do vody a nástraha zůstává částečně plovoucí (což je jedna z nejdůležitějších vlastností). Mezi naše novinky patří dvojité dipování, použití kvalitnějších a výraznějších barviva přírodní bázi. Dále v krabičkách najdete již dvě různé velikosti a u některých příchutí jsme zavedli dvojbarevné kuličky.Rád bych vyzvedl, že obsahem balení je i práškový dip, který však neobsahuje pouze strouhanku nebo kukuřičný šrot, ale je to směs minerálů, uhlohydrátů, rybích mouček a ptačích zobů, které jsou doplněny praškovou bázi,která zajistí vytvoření rosolovitého obalu na povrchu.

Abychom oddělili naše výrobky od ostatních, zvolili jsme název, které již všichni dobře znáte, tedy ROHLÍKAČE

Vyráběny jsou ve verzi standart, speciál a XXXL. Verze Speciál je balena do krabiček s tmavší samolepkou a mají vzácnější a výraznější aroma.

Hlavně musím zmínit, že na prodejnu se dostávají vždy čerstvě nadipované rohlíkáče a máte jistotu, že vždy budou krásně vonět (teda pokud to aroma dovolí).

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.