Rybářský rozcestník

Jezera Štít

Revír ŠTÍT tvoří tři na sebe navazující jezera (pískovny) o celkové výměře 62 ha (44,4 ha, 10 ha a 7,6 ha), která se nacházejí v příjemném prostředí borového lesa, nedaleko Chlumce nad Cidlinou, mezi obcemi Pamětník a Štít. Průměrná hloubka je 2 až 4 m (max. 6 m). Na revíru je v rozsahu kapacity možno nocovat ve vlastních stanech, obytných přívěsech apod. (ne natrvalo) a je zajištěn příjezd auty až k vodě. Na rezervačních místech se loví celoročně (mimo zámrz) 24 hodin denně – nonstop. Revír je bohatě zarybněn především kapry (včetně kusů trofejních velikostí), ale i štikami, amury, sumci, jesetery, candáty, líny, okouny a dalšími druhy ryb (možnost úlovku barevných ryb). V místě funguje po dobu prodeje povolenek i prodej drobných rybářských potřeb (neživé nástrahy, návnady). V letní sezóně je v provozu také prodejna občerstvení. Nedaleko revíru (cca l km) se nachází restaurace.

Štít (rybářský revír)

Lokalita

Boženy Němcové 711/IV

Chlumec nad Cidlinou

503 51

GPS 50.111984, 15.453350

Kontakt

Štít (rybářský revír)

774 006 808

[email protected]

www.rybychlumec.cz

Rozloha rybníku

1700 ha

Průměrná chycená váha

1

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.