Rybářský rozcestník

Rybník Mrhal

Rybník Mrhal patří mezi nejpůvabnější sportovně – rekreační lokality v okolí Českých Budějovic. Prakticky po celém obvodu jsou ideální podmínky pro rybolov, největší hloubka dosahuje cca 15 metrů. Rozloha rybníka je cca 8 ha. Rybník nebyl od roku 1961 vypuštěný, takže je možné chytit i trofejní úlovek. Rybaření po celý rok !!! Rybník Mrhal je soukromým revírem, kde není potřeba svazových ani jiných povolenek a řídí se výhradně vlastním řádem, který je popsán na stránce Rybářský řád. Na rybníku je možnost celoročního lovu ryb. Několikrát ročně je rybník dosazován novými rybami, kterých je celá řada druhů (viz lovené ryby) a proto je zde téměř jistota, že vždy něco ulovíte, což se na státních revírech zaručit nedá. Ubytování je možné jednak přímo v rybářských chatkách u vody, nebo v nedalekém Rudolfově, půvabném jihočeském městečku. K dispozici jsou rovněž chaty na břehu rybníka s molem, z něhož je možné chytat (5 lůžek, příslušenství).

Rybník Mrhal

Lokalita

Jivno 36

Rudolfov

373 71

GPS 48.988646, 14.569909

Kontakt

Martin Šťastný

608 966 556

[email protected]

www.mrhal.cz

Povolenka

ano

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

6

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?