Rybářský rozcestník

Rybník Mrhal

Rybník Mrhal patří mezi nejpůvabnější sportovně – rekreační lokality v okolí Českých Budějovic. Prakticky po celém obvodu jsou ideální podmínky pro rybolov, největší hloubka dosahuje cca 15 metrů. Rozloha rybníka je cca 8 ha. Rybník nebyl od roku 1961 vypuštěný, takže je možné chytit i trofejní úlovek. Rybaření po celý rok !!! Rybník Mrhal je soukromým revírem, kde není potřeba svazových ani jiných povolenek a řídí se výhradně vlastním řádem, který je popsán na stránce Rybářský řád. Na rybníku je možnost celoročního lovu ryb. Několikrát ročně je rybník dosazován novými rybami, kterých je celá řada druhů (viz lovené ryby) a proto je zde téměř jistota, že vždy něco ulovíte, což se na státních revírech zaručit nedá. Ubytování je možné jednak přímo v rybářských chatkách u vody, nebo v nedalekém Rudolfově, půvabném jihočeském městečku. K dispozici jsou rovněž chaty na břehu rybníka s molem, z něhož je možné chytat (5 lůžek, příslušenství).

Rybník Mrhal

Lokalita

Jivno 36

Rudolfov

373 71

GPS 48.988646, 14.569909

Kontakt

Martin Šťastný

608 966 556

mrhal@mrhal.cz

www.mrhal.cz

Povolenka

ano

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

6

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím