Rybářský rozcestník

Sportovní rybaření Rpety – Hatě

V soukromém areálu Rpety-Hatě si můžete sportovně zarybařit metodou chyť a pusť na rybníku o rozloze 2 ha. Otevírací doba je 24 hodin denně od 1.dubna do 30. listopadu, dále dle počasí. Rybaříme dle rybářského řádu. Příjezd do areálu prosím oznamte na tel: 604 143 690. Zveme vás, na naše-vaše webové stránky na facebooku. Nemáte-li facebook, nic se neděje tyto stránky jsou veřejné. Sportovní rybářský areál také nabízí ubytování, kde si můžete zpříjemnit volné chvíle více denním pobytem v menší chatě se 4-5-ti lůžky, houseboatu pro 2 osoby, nebo v bivaku u vody. V případě vašeho zájmu o pobyt naleznete více informací ve složce ubytování. V areálu nabízíme občerstvení. Máme nealkoholické nápoje, točené, lahvové pivo, horkou kávu, nebo čaj na zahřátí. Nerybařící doprovod – houbaři si přijdou na své v Brdských lesích vzdálených 1km od areálu Rpety-Hatě. Šikovní a natěšení rybáři se nám zviditelnili úlovkami a některé se nám podařilo vyfotografovat, ulovíte je ve složce rybaření. Úspěšný rybolov a příjemný pobyt vám přejí Rpety-Hatě v zastoupení Iva Hasmanová a Václav Moutelík.

Sportovní rybaření Rpety - Hatě

Lokalita

GPS 49.833778, 13.943879

Kontakt

Iva Hasmanová

604 14 36 90

[email protected]

www.rybareni-rpety.cz

Rozloha rybníku

2 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.