Rybářský rozcestník

Rybník Řeznovice

Rybník se nachází v obci Řeznovice, 5 km od Ivančic. Osádka ryb: plotice obecná, cejn velký, kapr obecný, amur bílý, lín obecný, okoun obecný,candát obecný, štika obecná. Chytá se způsobem „chyť a pusť“ a také „chyť a vezmi“. Je potřeba místní povolenka!

Rybník Řeznovice
Povolenka

ano

Rozloha rybníku

0,6 ha

Hloubka rybníku

až 1,6 metrů

Pravidla rybolovu denního rybolovu

Denní lov je prováděn v sobotu a neděli.

1. Je povoleno používat k lovu jeden prut, pouze s jedním návazcem s jednoduchým háčkem.

2. Při lovu na položenou platí zákaz používání pevných montáží !!! Jako jsou například helikoptéry, kdy je návazec pevně spojen se zátěží, nebo ke krmítku tj. (srkačky, helikoptéry aj.) Je nutno použít tzv. únikové montáže, průběžné, tzn. v případě, že dojde k utržení ryby, musí v ní zůstat zaseknutý pouze háček s vlascem, nikoliv zátěž nebo krmítko.

3. Každý víkend od 16.6. je povoleno chytání dravých ryb (vláčení,lov na živou a neživou rybku)

4. Při lovu musí mít rybář vyprošťovač háčků (peán, pinzetu nebo klíšťky), míru pro zjištění délky ponechané ryby, podběrák dostatečně velký tak, aby při podebrání byla celá ryba v síťce, oka podběráku musí být malá, aby se ploutve nezamotávaly do sakoviny (tím, že se ryba zamotá do sakoviny,  se poškodí), vlastní vezírek, ve kterém ponechané ryby přechovává.

5. Je zakázáno používání šokových a odhozových šňůr ( pletených šňůr )

Háčky od velikosti 6 můžou mít proti hrot. U číselně menších velikostí musí být háček bez proti hrotu a nebo musí mít proti hrot zamáčklí !!!  

 

Nástrahy

1. Zákaz používání – tvrdých zrnin např.(neuvařená kukuřice,pšenice atd.), krmiv plesnivých, kvasících či jinak znehodnocených.

2. Je zakázáno používat za nástrahu a ke vnadění škrkavky, patentku, mlékárenské kaly a veškeré chráněné živočichy.

Porušení jakéhokoliv pravidla se trestá odebráním povolenky a tím pro vás rybolov končí.

ZÁKAZ parkování vozidel přímo u rybníka, pokud vám to není povoleno porybným. Auta se parkují v obci Řeznovice u lávky přes řeku Jihlavu ,která vede k rybníku.

 

Lovná délka ryb

Kapr                od 45 cm do 60 cm

Amur               od 60 cm do 70 cm

 

Povolenky

Sezónní  od 15.4.2017 do 15.11.2017

Dospělí  ( od 15 let )              1500 Kč                   10 kaprů a 2 amury

Mládež do 15 let                      750 Kč                   10 kaprů a 2 amury

Dítě do 8 let                            Zdarma                   Bez ryb – Chyť a pusť

Prázdninová do 15 let              400 Kč                   Bez ryb – Chyť a pusť

 

Denní  ( bude probíhat pouze v Sobotu a Neděli )

Chyť a pusť      Dospělí            150 Kč

Dítě                 100 Kč

S rybou                                     350 Kč                      1 kapr nebo 1 amur

Kapra od 45 cm do 60 cm , Amura od 60 cm do 70 cm

 

Povolenky SEZÓNNÍ je celoročně možno zakoupit v Ivančicích, Ve Sboru 2, v prodejně Dinosport.

Otvírací doba : Po-Pá      9:00-12:00h   a    14:00 – 17:00h

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím