Rybářský rozcestník

R-Spekt

R-SPEKT VYROBENO S LÁSKOU K RYBÁM

Vzhledem k mnohaletým zkušenostem s rybařením a dlouhým hodinám strávených na březích našich i zahraničních vod, přišel v roce 2009 specialista na kaprařinu Marek Kvaltín s myšlenkou začít vyrábět pro rybáře ucelenou kolekci výrobků vhodných především pro bezpečnou manipulaci s ulovenou rybou. Tímto nápadem vznikla nová obchodní značka specializovaných rybářských produktů R-SPEKT, na něž navázaly v budoucnosti další jedinečné doplňky a limitované edice výrobků, které u vody ocenilo již mnoho aktivních rybářů a našly si své uplatnění při krátkých i dlouhých výpravách za nevšedními zážitky u vody.

R-Spekt

Adresa

Velkomoravská 2605/81

Hodonín

695 01

GPS 48.8514353, 17.1097064

Kontakt

Lukáš Toman

775858693

[email protected]

www.r-spektstore.cz

Při vývoji každého nového výrobku řady R-SPEKT se snažíme vždy maximálně vyhovět těm nejnáročnějším soudobým požadavkům na kvalitativní provedení celého produktu jak po stránce materiálové, funkční, tak i designové. Vždy nám však jde v prvé řadě o samotný úlovek a zajištění jeho bezpečného a bezproblémového návratu do vodníh prostředí. Neustále klademe značný důraz na celkové provedení všech našich produktů, které nevznikly jen ze dne na den a které mají své specifické využití pro mnohé rybářské příležitosti. Oceníte zejména jejich skladnost, lehkost, praktičnost, funkčnost, kvalitní zpracování a v neposlední řadě též zajímavý a neotřelý design.

Všechny výrobky R-SPEKT jsou vyvíjeny, testovány a vyráběny v České republice, jestliže se tedy rádi spoléháte na českou kvalitu a není vám lhostejný přístup k ochraně přírody a vodního biotopu, používejte naše produkty značky R-SPEKT.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.