Rybářský rozcestník

Hadina rybník

Atraktivní rybolov všech druhů ryb na chovném rybníku velkém 12 ha. Lov povolen na 3 pruty! Sobota a neděle v létě, lov povolen 24 hodin. Lov ryb je umožněn všem zájemcům, tedy i nečlenům ČRS při zakoupení zvláštního povolení. Pro držitele ročního oprávnění jsou v jednom kalendářním týdnu povoleny pouze 3 docházky. Platnost třídenní povolenky je 7 kalendářních dnů, ve kterých je ale možné vykonat pouze tři denní docházky. Platnost jednodenní povolenky se stanovuje na 24 hodin od povinného zápisu začátku lovu. Povolenými způsoby lovu jsou lov na položenou, lov na plavanou, lov přívlačí a lov na umělou mušku. Lov z plavidel, zavážení návnad a nástrah (i plaváním) je zakázáno. Brodění povoleno. Lov dravců je povolen pouze na umělé nástrahy, a to již od 1. června. Lov na rybičky je celoročně zakázán.

Hadina rybník

Lokalita

Dvorská 271

Humpolec

396 01

GPS 49.5460808, 15.3672189

Kontakt

Jaromír Slavík

606 193 153

jaromir.slavik@cuzk.cz

www.rybarihumpolec.cz

Rozloha rybníku

12 ha

Hloubka rybníku

5

Průměrná chycená váha

20

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím