Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
68 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1240 dalšíchLákavá směs vhodná do feederových krmítek skvělá pro kaprovité ryby. Pro zatraktivnění je nastavená masnými červy a partiklem.
Historický recept z minulého století od dědy Horyny na základní směs na boilies, z které můžeme vyrobit boilies. Ovšem tuto základní směs můžeme dále obohatit a vytvořit tak ještě nadupanější koule!
Přímo u vody vyrobené peletky, které se hodí především na chytání bílé ryby. Stačí mít u sebe jen toustový chléb a umělohmotnou injekční stříkačku. Takto vytlačené peletky se dají i usušit a zamrazit.
Klasika, která asi nikdy neomrzí. Filety ze štiky opečené na pánvi na másle, dochucené kmínem, pepřem, citronovou šťávou a solí.
Pokud nejste příznivcem smaženého kapra s bramborovým salátem, zkuste letos při pravit odlehčenou štědrovečerní večeři po vzoru blogerského páru P&G foodies. Recept připravený ve spolupráci s firmou FINO.
V domácích podmínkách vyrobené pelety vhodné jako nástraha na všechny kaprovité ryby. Chutnají rybám všech velikostí od těch malých až po ty trofejní kusy.
Jedna z variant, jak si připravit po domácku vyrobené slané koule. Vyzkoušená receptůra! Inspirováno recepty pana Bohumila Kuny.
Vánoce bez kapra? To by nebylo ono. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáváte přednost. Vůně smažených rybích hranolků je lákadlem hlavně pro toho, kdo si chce pochutnat na rybě bez kostí. Zamilují si je i děti, pro které je slovo „hranolky“ téměř magické.
Několika generacemi rybářů prověřený recept. Je to taková klasická příprava ryb, v tomto případě většího lína. Pěkně na másle či sádle upečené půlky ryby, ochucené kmínem, pepřem a solí, poprášené hladkou moukou, během pečení přelévané výpekem a podlévané vývarem nebo vodou.
Línci na modro, recept inspirovaný recepturou Viléma Vrabce. Jde o přípravu línků o váze kolem 200 g, kteří se vaří v kořeněném nálevu, až pěkně zmodrají. Servírují se jako teplý předkrm, mezichod, ale také jako samotné hlavní jídlo spolu s vhodnou přílohou.