Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1731 dalšíchPro přípravu této pochoutky, jak sušeným rybám na jeho způsob říká Sergej i jeho kamarádi, se nejlépe hodí kapr, ale i cejn, či jiná větší ryba. Jde o lehkou přípravu ale mnoho dní čekání, ovšem výsledek prý stojí za to! tak neváhejte a vyzkoušejte tento Sergejův recept, který je v různých drobných obměnách znám na celé Ukrajině.
Z knihy „Udíme ryby s Milošem Štěpničkou“ pochází tento skvělý recept na pomazánku z vyuzených makrel, které si můžeme vyudit sami, nebo je lze dnes i běžně koupit.
Zjednodušené maďarské hálaszlé z rybích odřezků, hlavy a ocasu z kapra. Recept, co rozhodně stojí za vyzkoušení!
Jedna z variant, jak v troubě nebo na roštu grilu připravit porce kapra. Jde o jednouchý recept, který zvládne každý.
Povařené maso ze sumce bez kostí a kůží můžeme využít i na pikantní karbanátky. Jde o velkou dobrotu. Podáváme teplé, ale jsou skvělé i za studena. Z uvedené dávky v receptu uděláme 6-8 placiček podle velikosti.
Makrely, ale i jiný druh ryb, například pstruhy můžeme upéci ve vyhřáté troubě, nebo zabalené do alobalu ugrilovat na roštu grilu pěkně nadité kolečky citronu a plátky česneku. Toto je jednoduchá, ale přitom chutná úprava ryb, kterou zvládne snad každý i začínající kuchtík či hospodyňka.
Minutkově připravené filety z kapra, nejprve poprášené moukou a opečené na tuku na pánvi, pak krátce zapečené v troubě pokladené plátky cibule, anglické slaniny a špeku, ochucené sušenou šalvějí a kmínem.
Napíchejte kostky lososa a limetku na špejle a vychutnejte si úplně nové ražničí s vaším oblíbeným jemným Ajvarem Podravka.
Lín má skvělé maso, proto stačí ho upéci spolu se zeleninou. Skvělý oběd je tak zajištěný.
V jednoduchosti je krása! Porce ryby stačí potřít nějakou dobrotou, v tomto případě česnekem utřeným se solí a smíchaným s nastrouhaným zázvorem, a upéci je v troubě pokladené plátky másla. Spolu s vařeným bramborem a nějakým zeleninovým salátem jde o velmi chutný oběd.