Rybářský rozcestník

Pilský rybník

Rybník Pilský se nachází ve Středočeském kraji, v obci Bohdaneč u Zbraslavic, přibližně 20 km od Kutné hory a 75 km od Prahy. Rybník leží v nadmořské výšce 463 m. n. m. a rozprostírá se na ploše 3,6 ha. Průměrná hloubka rybníku je 2,5 m, jeho písčito-bahnité dno má oblý tvar. Po obvodu rybníku je přehledně vyznačeno 19 lovných míst, která jsou od sebe dostatečně oddělena, u některých jsou chytací mola. Břehy jsou travnaté a udržované po celý rok. Rybník Pilský je soukromým revírem, na kterém se loví pouze formou chyť a pusť. Najdete zde bohatou rybí obsádku, která je zastoupena hlavně trofejními kapry a jesetery, z dalších druhů jsou zastoupeni amuři, líni, boleni, aj. Rybník je situován na kraji obce, na jeho břehu se nachází areál, jehož součástí je hotel s restaurací, sportoviště, palírna, sady s pastvinami i rozhledna. Výborná dostupnost služeb při zachování přírodního charakteru okolí rybníku je velkou předností.

Pilský rybník

Lokalita

Bohdaneč 87

Bohdaneč

28525

GPS 49.7803092, 15.2241600

Kontakt

Martin Píbil

602541518

[email protected]

www.pstruhovyraj.cz/pilsky

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

3,6

Hloubka rybníku

2

Průměrná chycená váha

13

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.