Rybářský rozcestník

Pilský rybník

Rybník Pilský se nachází ve Středočeském kraji, v obci Bohdaneč u Zbraslavic, přibližně 20 km od Kutné hory a 75 km od Prahy. Rybník leží v nadmořské výšce 463 m. n. m. a rozprostírá se na ploše 3,6 ha. Průměrná hloubka rybníku je 2,5 m, jeho písčito-bahnité dno má oblý tvar. Po obvodu rybníku je přehledně vyznačeno 19 lovných míst, která jsou od sebe dostatečně oddělena, u některých jsou chytací mola. Břehy jsou travnaté a udržované po celý rok. Rybník Pilský je soukromým revírem, na kterém se loví pouze formou chyť a pusť. Najdete zde bohatou rybí obsádku, která je zastoupena hlavně trofejními kapry a jesetery, z dalších druhů jsou zastoupeni amuři, líni, boleni, aj. Rybník je situován na kraji obce, na jeho břehu se nachází areál, jehož součástí je hotel s restaurací, sportoviště, palírna, sady s pastvinami i rozhledna. Výborná dostupnost služeb při zachování přírodního charakteru okolí rybníku je velkou předností.

Pilský rybník

Lokalita

Bohdaneč 87

Bohdaneč

28525

GPS 49.7803092, 15.2241600

Kontakt

Martin Píbil

602541518

info@pstruhovyraj.cz

www.pstruhovyraj.cz/pilsky

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

3,6

Hloubka rybníku

2

Průměrná chycená váha

13

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

Ryby mořské, jejich dělení

Maso z mořských ryb je nejen rovnocenné maso ryb sladkovodních, ale navíc je předčí v tom, že obsahuje vedle plnohodnotných bílkovin a vitamínů také jód, a proto je pro lidský organismus velmi cenné.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím