Rybářský rozcestník

Rybolov Koblov

Pro návštěvníky jsou k dispozici týdenní prodejky. Cena týdenní prodejky je 1500Kč. Dále jsou k dispozici 3-denní prodejky za 1000Kč. ! Lovení probíhá na základě „CHYŤ & PUSŤ“ ! Pro všechny zájemce je zde možnost parkování přímo u rybníka, samozřejmostí je možnost stanování. Parkování, vlastní bivaky, karavany nebo auta je ZDARMA. Každá doprovázející osoba platí vstup 50 Kč/den. Je zde možnost zapůjčení loďky. Cena zapůjčení loďky je 150Kč / den.

Rybolov Koblov

Lokalita

Ostrava - Koblov

GPS 49.881196, 18.298195

Kontakt

P. Svitek

606 92 45 23

info@rybolovkoblov.cz

www.rybolovkoblov.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

2 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Lov sumců na položenou na pelety a boilies

Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. „halibutky“ tedy pelety, které, kromě jiného, obsahují maso sardinek. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se dočkat i na pelety pěkných úlovků a to nejen sumců, ale i kaprů, případně i dalších ryb. Ovšem díky masivnímu zakrmování kaprů boilies koulemi dnes můžeme úspěšně chytat sumce na položenou také na oblíbené boilies.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím