Rybářský rozcestník

Rybník Mokřad

Rybník Mokřad se nachází za obcí Huštěnovice, která je vzdálená 5 km od Uherského Hradiště ve směru na Otrokovice – Přerov. Rybník je uměle vytvořen z původně mokřinové lokality (odtud název Mokřad) o vodní ploše 1,6 ha s dvěma ostrovy. Ano, vlastníme katastrálně zaměřené ostrovy, lépe souostroví – do dnešního dne nemají oficiální název. Hledáme jej! Pomůžete? Další doprovodné menší rybníky (dravcový a násadový) spolu vytvářejí vodní plochu 0,3 ha.

Rybník Mokřad

Lokalita

Ing. Zdeněk Habáň, Huštěnovice 82, 687 03 Babice

Huštenovice

687 03

GPS 49.099027, 17.471828

Kontakt

Ing. Zdeněk Habáň, Správci rybníku Mokřad: Horňák Antonín, Michal Vladimír

+420 733 637 891

mokrad(at)mokrad.cz

http://mokrad.cz/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Zde se platí dokonce za každou hodinu chytání zvlášť. Kapři jsou klidně metroví, ovšem mají spíš atletickou postavu. Každopádně tady si zachytáte nejlíp asi s malými dětmi které si chtějí chytit velkou rybu. Areál je oplocený a velmi dobře vybavený. Každé místo má svůj přístřešek a pronajmout se tady dá i chatka popřípadě karavan.

Zarybnění rybníka:

  • rybník je zarybněn kaprovitou rybou: 400 kg – ryba o hmotnosti 10 a více kg, kapr, amur, lín 600 kg – ryba o hmotnosti 4 a více kg, 600kg – ryba o hmotnosti 2,5 a více kg
  • doplňkově dravcovou rybou úhoř x ks, candát 15 ks, štika 8 ks, sumec 2 ks
  • rybník je v průběhu lovné sezóny pravidelně doplňován do objemového množství
  • pravidelné zkvalitňování a doplňování rybí obsádky zabraňuje jejímu prochytání

Celý areál poskytuje ubytování pro 15 osob, sociální zázemí, sprchy, ohniště,gril, rybářské boudy, číslovaná rybářská místa, parkování přímo v oploceném areálu, atd.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.