Rybářský rozcestník

Jezero Katlov

Jezero se nachází přibližně 14 km od Kutné Hory v těsné blízkosti menší chatové osady, přibližně 1 km od obce Červené Janovice směrem na Štipoklasy. Původ jezera Katlov sahá až do středověku. Legenda praví, že jméno Katlov je odvozeno od císařského kata, který zde měl výsostné právo rybařit. Ze záznamu archivu vodního práva však víme, že v průběhu let byl Katlov využíván nejen jako rybník, ale také jako úrodné pole. Naposledy se tak stalo roku 1901. Kdysi se zde rozprostíraly dva rybníky – Velký Katlov a Malý Katlov. Rybářská správa je však spojila, a tak zde vznikl nejen veliký ostrov, ale také vůbec největší jezero Kutnohorska. Zarybnění jezera Katlov nemá v České republice obdoby. Obsádka tohoto revíru se připravovala již od roku 2008, a tak se můžete těšit na překrásné a zdravé ryby, které pocházejí z našich chovných rybníků. Hlavním tahákem jezera Katlov jsou kapři s váhou až 25 kilogramů a líni s váhou až 5 kilogramů! Jezero Katlov je určeno pouze rybářům vyznávajícím myšlenku „Chyť a pusť“. Veškeré úlovky zde musejí být vráceny vodě. Areál jezera Katlov je zasazen v překrásném prostředí, kde můžete příjemně strávit i rodinnou dovolenou.

Jezero Katlov

Lokalita

Vřesová 502

Průhonice

252 43

GPS 49.8191597, 15.2531283

Kontakt

Jan Pokorný

774 595 112

[email protected]

www.katlov.com

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

3 ha

Hloubka rybníku

2

Průměrná chycená váha

15

Video: vysazování trofejních kaprů 24. 8. 2016:

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.