Rybářský rozcestník

Nový rybník – Staré Splavy

Na našem rybníku jsme se pro vás rozhodli pokusit vytvořit revír se zaměřením na ‘’zvláštní“ ryby, najdete zde tedy velice bohatou rybí obsádku. Naleznete zde třeba i Americké Kapry Buffalo, nebo nepřeberné množství forem koi kaprů, sbírku druhů jeseterů, albino sumce a mnoho dalších unikátů. Více na našich webovkách.

Lokalita

Nový Rybník, 471 63 Doksy

Nabízené služby:

  • rybolov podle ceníku
  • parkování u lovného místa
  • možnost nocovat
  • průvodcovaný rybolov
  • rybolov pro děti

Ceník:

  • Rybolov 24h – pondělí – čtvrtek (1 den od 9:00 do 9:00) – 750 Kč
  • Denní rybolov 12h – pondělí – čtvrtek (denní od 9:00 do 21:00) – 600 Kč
  • Noční rybolov 12h – pondělí – čtvrtek (noční od 21:00 do 9:00) – 600 Kč. Snížená cena za denní pro místa 7 a), b), c). Od světla do tmy, místa nejsou určena k nocování. – 500 Kč
  • Víkend (pátek až neděle) – 2 000 Kč
  • Návštěva (mimo doprovod dětí do 18 let a drahých poloviček), 24h – 200 Kč
  • Speciální povolenka pro lov sumců – 24h – 900 Kč
  • Celý rybník na den – pondělí – čtvrtek (1 den od 9:00 do 9:00) – 8 500 Kč
  • Celý rybník na víkend – (pátek až neděle) – 22 000 Kč

Půjčovna:

  • Brodící kalhoty/boty 0 Kč
  • Podložka do vody 0 Kč
  • Nádoba na polévání ryb 0 Kč
  • Podložka (na břeh) 100 Kč
  • Podběrák 100 Kč
  • Kaprový prut + sestava 300 Kč
  • Průvodcovaný rybolov (není nic potřeba a my se postaráme) – 8h – 1 200 Kč

Pravidla lovu:

Používat háčky se zamáčknutým, případně mikro protihrotem (tedy ne protihrot, ani bezprotihrot). Používat průběžné montáže na prutu.
Používat na ošetření ryb desinfekci. Kdo loví ryby, smí k tomu používat dvou prutů, případně tří (+ 200,-/den), každý pouze s jedním návazcem, opatřený jednoháčkem, s výjimkou lovu dravců. Při lovu na položenou je povinné použít tzv. únikové montáže – tzn. když dojde k utržení ryby, musí v ní zůstat pouze návazec, nikoli zátěž či krmítko. Lov ryb a jejich vnadění je povoleno výhradně na umělé nástrahy typu boilies a pelety. Případně po dohodě další: červy, rousnice, kukuřice, atd. Z důvodu předešlého hospodaření na rybníce a ve snaze zlepšení kvality vody a zdraví ryb je zakázáno lovit či krmit jakýmkoliv pečivem, tvrdým zrnem (kukuřicí, cizrnou, neloupanou pšenicí nebo hrachem, atd.), krmivem plesnivým nebo kvasícím či jinak znehodnoceným, či s obsahem mléčných výrobků, všechny druhy sýrů, vnitřností, masa, krevet, ryb nebo jejich části. Přívlač je povolena pouze po domluvě a na vyhrazených místech! Na lov sumců je třeba speciální povolenka, viz ceník.

Při lovu musí mít lovící u sebe vyprošťovač háčků (peán, pinzetu nebo kleštičky), podběrák dostatečně velký, rozpětí ramen ideálně kolem 1 metru, oka podběráku musí být malá, aby se ploutve nebo skřele nezamotávaly do síťky, dále podložku pod ryby. Podložka pod ryby musí být vždy při manipulaci s rybou mokrá a po celou dobu lovu musí být ve stínu, mimo přímé slunce (bude kontrolováno)! Po vyjmutí háčku je lovící povinen použít desinfekci a rybě ošetřit i případná zranění mimo tlamku. Po celou dobu manipulace je nezbytné rybu polévat vodou, a proto je u nás poslední složkou povinné výbavy nádoba na polévání ryby (určitě né ta na šrot, možna bezplatně zapůjčit). K rybolovu používat vlasce minimálně 0,25 mm a více (je zde mnoho ryb přes 20 kg). Zavážení prutů a krmení je povolováno individuálně a sezónně i s ohledem na obsazenost rybníka. Lovení na feeder a plavanou je povoleno pouze z určených míst (č.: 7a,b,c) a při dodržení pravidel dimenzování udice zmíněných výše. Ve výjimečných případech lze po dohodě s majiteli povolit i na standardních místech (č.: 1-6), avšak znovu je to s ohledem na obsazenost rybníka, konkrétní místo a situaci. Ryby se musí po ulovení, případném vážení, měření a focení co nejrychleji pustit zpátky do vody. Ulovené ryby nad 150 cm nebo kolem 20 kg nesmí být vyndány z vody na břeh! Vyháčkování a focení je vždy ve vodě na plovoucí podložce (zdarma k zapůjčení spolu s broďáky). Všechny jesetery při pouštění podržet vždy déle ve vodě (rozplavat). Je zakázáno jakkoliv uchovávat ryby v saku, vezírku apod. Musí být vždy neprodleně šetrně vráceny do vody. Označování krmného místa bojkami či jinak není povoleno.

Bivakování i parkování na lovném místě je povoleno. Rozdělávat oheň je povoleno pouze v komerčně vyráběných grilech nebo ve vyznačených ohništích. Je zakázáno jakkoliv kácet nebo sekat zeleň na břehu rybníka i okolí. K vykonávání potřeby je určena “Toika”, případně v sezóně možnost toalet v sousedním kempu, kde je dostupná za poplatek i sprcha. Povolenka není přenosná na druhou osobu.
Rybář a jeho doprovod nesmí svým chováním obtěžovat ostatní, je povinen na lovném místě udržovat pořádek a čistotu. Je zakázáno jakékoliv poškozování zařízení a příslušenství revíru (stavby, mola, značení apod.). Při lovu ryb dodržují lovci mezi sebou vzdálenost podle značení lovných míst, nedohodnou-li se spolu jinak. Při lovu udicí musí být lovci u prutů přítomni tak, aby v případě potřeby s nimi mohli bezprostředně manipulovat. V případě opuštění lovného místa je lovec povinen vytáhnout pruty, pokud se nedohodne s jiným rybářem, který by na pruty v jeho nepřítomnosti dohlédl. Na revíru je zakázáno lovit mimo vyhrazená místa. Focení ryby nad 150 cm (nebo 20 kg) ve vodě a ostatní ryby mimo vodu je povinen lovící držet max. do půl metru nad hladinou nebo zemí tak, aby případně upadla na podložku, která musí být při fotografování a manipulaci vždy pod rybou.

Nejčtenější články

Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

Jak zpracovat lína v kuchyni

Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.

Pozvánka na dětský závod do Berouna

Místní organizace Beroun zve na dětský rybářský náborový závod, který se koná 22. 6. 2024 na revíru Berounka 3….