Rybářský rozcestník

RebelBaits

Výroba a prodej boilies, dumbless a obalovacích past. E-shop pro rybáře.

RebelBaits

Adresa

Postřelmov

Kontakt

Matěj Kobza

732678803

[email protected]

www.rebelbaits.cz

Psal se rok 2009 když se Milan s Matějem poprvé seznámil, a kde jinde, než na rybách. Jelikož ani jeden z nich neměl parťáka, domluvili se na první společnou vycházku k vodě. Postupem času se z toho stala rutina a začali spolu jezdit i na vícedenní výpravy…..a toto malé kamarádství dalo vzniknout firmě Rebel Baits. Matěj zprvu upřednostňoval kuličky od českých firem, které patří mezi špičku české kaprařiny a měl je už zaběhlé. Milan si naopak válel kuličky sám a přemlouval Matěje, aby to zkusil taky. On si však dlouhou dobu prosazoval svou, že tomu nevěří.

Uběhly takhle dva roky, do té doby, než si Matěj poprvé přivoněl k výrobě boilie u Milana v dílně. Zalíbilo se mu to natolik, že začal zkoušet na jeden prut domácí boilie a na druhý prut kuličky od své doposud preferované firmy. Z počtu záběrů, které přišli na domácí boilie byl Matěj přímo nadšen a najednou to byla jasná volba, na jaké krmení bude Matěj chytat.

Tímto můžeme říct, že se začal tradovat začátek firmy RebelBaits.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?