Rybářský rozcestník

Sportovní rybolov Kubšovka

Dovolujeme si vám představit soukromý rybářský revír „Kubšovka“ určený pro sportovní rybolov se zaměřením na lov jeseterů a v zimním období na dírky, který se nachází nachází 200 m od silnice č.12 (Praha-Kolín) u obce Vrbčany. Kubšovka je starý zatopený lom po těžbě písku. Pískovna má rozlohu 1,6 ha, dno je zde převážně písčité s hloubkou 2,5-4 m. Většinu osádky činí jeseterovité ryby (Vyza velká, Jeseter atlantský, Jeseter bílý, Jeseter čínský, Jeseter hvězdnatý, Jeseter jadranský, Jeseter malý, Jeseter ruský, Jeseter sibiřský, Veslonos americký), ale naleznete zde i kapra, amura, štiku, lína a další včetně trofejních kusů až 72 kg.

Sportovní rybolov Kubšovka

Lokalita

200 m od silnice č.12 (Praha-Kolín) u obce Vrbčany

Kontakt

+420 721 82 82 82

[email protected]

http://www.kubsovka.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

1,6 ha

Hloubka rybníku

2,5-4 m

Rybaření je na dva pruty s důrazem na šetrné zacházení s ulovenými rybami. Je možné půjčení rybářského náčiní – rozměrného podběráku a podložky pod ulovené ryby.

Rybolov je určený především pro pokročilejší rybáře a to především díky zvýšeným nárokům na techniku nahazování, vnadění a lokalizace ryby bez využití pomocné zavážecí lodě. Ryby nemají určenou dobu hájení. Každou návštěvu areálu spojenou s vydáním povolenky je nutno dohodnout předem telefonicky !!

Spolu s platným povolením k rybolovu (povolenkou) je rybář též povinen seznámit se s aktuálním zněním bližších podmínek výkonu rybářského práva (Rybářský řád).

Nejčtenější články

Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

Jak zpracovat lína v kuchyni

Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.

Pozvánka na dětský závod do Berouna

Místní organizace Beroun zve na dětský rybářský náborový závod, který se koná 22. 6. 2024 na revíru Berounka 3….