Rybářský rozcestník

Revír Grado

Nachází se na pravém břehu řeky Labe vedle zdymadla v Čelákovicích v k.ú. Káraný bohatě zarybněn kaprem, amurem, línem, bílou rybou, candátem, štikou a sumcem v běžných i trofejních velikostech rovněž je zde vysazen pstruh duhový a siven americký. Regulací (ve 30. letech) odstavené rameno řeky Labe o celkové rozloze 14 ha. Je cca 2 km dlouhé a v nejšírším místě široké 70 m a v nejužším 30 m. Průměrná hloubka 2,6 m, nejhlubší místo je 4,3 m a nejmělčí je 1m. Po celé délce revíru se táhne písková lavice po bagrování dna v 80-tých letech minulého století. Dno je místy štěrkopískové a část je pokryta jemným bahnem ve vrstvě do 20 cm se spoustou vázek, vodních travin a přirozených úkrytů pro ryby. Na revíru jsou na okrajích stulíková pole, která v letních měsících poskytují úkryt rybám před sluncem. Stulíková oka jsou rájem lovců vyznávající lov na splávek.

Revír Grado

Lokalita

Na Nábřeží 1676

Čelákovice

250 88

GPS 50.171138, 14.752739

Kontakt

MO ČRS Čelákovice

603 715 678

[email protected]

www.revirgrado.webnode.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

2 ha

Hloubka rybníku

2

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?