Rybářský rozcestník

VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ LÍPA NAD ORLICÍ (Hromkovy mokřady)

Nabízíme sportovní rybolov pro jednotlivé rybáře, skupiny a celé rodiny. Přímo na břehu rybníka nebo v jeho blízkosti je možné postavit stan, bivak, karavan a přenocovat jednu nebo více nocí. K dispozici je také občerstvení a prostorný přístřešek, kde je možné ulovené ryby ugrilovat a konzumovat. Zážitek z lovu ryb si odnese každý rybář. Sportovní rybník je velmi dobře zarybněn. Osazení rybníka tvoří hlavně kapr, lín, amur, jeseter a další ryby. Více informací také na www.rybacka.cz

VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ LÍPA NAD ORLICÍ (Hromkovy mokřady)

Lokalita

Lípa nad Orlicí 64

517 21

GPS 50.128839, 16.11665

Kontakt

Hromek Václav

+420 724 184 492

info@rybacka.cz

http://rybacka.cz/

Rozloha rybníku

1.7 ha

Lov na dírkách je možné provádět i při slabé síle ledu a to z lávky přes celý rybník, která je umístěna cca 20 cm nad hladinou. Toto jsme připravili, jelikož největší zájem o zimní lov je hned po prvním zámrzu hladiny. Již nyní může z této lávky lovit osm rybářů, a také jej již rybáři využívají.

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím