Rybářský rozcestník

VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ LÍPA NAD ORLICÍ (Hromkovy mokřady)

Nabízíme sportovní rybolov pro jednotlivé rybáře, skupiny a celé rodiny. Přímo na břehu rybníka nebo v jeho blízkosti je možné postavit stan, bivak, karavan a přenocovat jednu nebo více nocí. K dispozici je také občerstvení a prostorný přístřešek, kde je možné ulovené ryby ugrilovat a konzumovat. Zážitek z lovu ryb si odnese každý rybář. Sportovní rybník je velmi dobře zarybněn. Osazení rybníka tvoří hlavně kapr, lín, amur, jeseter a další ryby. Více informací také na www.rybacka.cz

VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ LÍPA NAD ORLICÍ (Hromkovy mokřady)

Lokalita

Lípa nad Orlicí 64

517 21

GPS 50.128839, 16.11665

Kontakt

Hromek Václav

+420 724 184 492

[email protected]

http://rybacka.cz/

Rozloha rybníku

1.7 ha

Lov na dírkách je možné provádět i při slabé síle ledu a to z lávky přes celý rybník, která je umístěna cca 20 cm nad hladinou. Toto jsme připravili, jelikož největší zájem o zimní lov je hned po prvním zámrzu hladiny. Již nyní může z této lávky lovit osm rybářů, a také jej již rybáři využívají.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.