Rybářský rozcestník

Zukalův rybník

Mezi Mariánským údolím v Brně Líšni a obcí Podolí se nachází Zukalův rybník. Jedná se o soukromý revír na kterém se provozuje sportovní rybolov. Rybník je obklopen lesy a pěknou přírodou. Zukalův rybník se nachází u severního okraje obce Podolí u Brna, souběžně s tokem Líšeňské říčky 1 / státní revír. Zarybnění a násada ryb: Rybník je bohatě zarybněn pstruhy, siveny, pstruh a siven nad 2 kg – jsou hájené trofejní ryby, násada kapra a amura v nadlimitních velikostech – běžná váha nad 4,5 kg, trofejní ryby lze po dohodě s majitelem nebo správcem odkoupit, pravidelně dosazujeme lososovité ryby. Kolem rybníku jsou vybudována mola pro snadnější a pohodlnější rybolov. Přístřešky na břehu pro případ nepříznivého počasí. Velké parkoviště před areálem, možnost občerstvení v hospůdce.

Zukalův rybník

Lokalita

Podolí 100

Podolí u Brna

66403

GPS 49.1953875, 16.7207847

Kontakt

Zukalův rybník

777 420 415

zukaluvrybnik@email.cz

www.zukaluv-rybnik.cz

Povolenka

ano

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím