Rybářský rozcestník

Jerezo Nejedlý

Celoroční rybolov 24 hodin denně. Rozloha 3,6 ha, hloubka až 8 m. Začátek lovu od 12 do 12 hodin. Lov po dohodě kdykoliv. Zimní rybolov na dírkách. Možnost zakoupení dárkového poukazu Chyť a pusť. V našem rybářském revíru Jezero Nejedlý je od nového roku nutné ulovené ryby pustit zpět! Provozní řád: Bivakujeme celoročně. Udržujeme pořádek a čistotu (vč. nedopalků). Oheň pouze v komerčně vyrobených grilech. Pobyt a sportovní rybolov je na vlastní nebezpečí. Začátek lovu je od 12 do 12 hodin nebo po dohodě. Obdarujte vaše blízké poukazem na lov ryb v našem rybářském revíru. V případě zájmu o zakoupení dárkového certifikátu nás kontaktujte telefonicky na čísle 736 477 624. Poukaz v hodnotě 900 Kč.

Jerezo Nejedlý

Lokalita

GPS 50.538947, 13.589591

Kontakt

Václav Juhanyák

603 32 16 69

[email protected]

www.jezeronejedly.cz

Rozloha rybníku

3,6 ha

Hloubka rybníku

8

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.