Rybářský rozcestník

Jerezo Nejedlý

Celoroční rybolov 24 hodin denně. Rozloha 3,6 ha, hloubka až 8 m. Začátek lovu od 12 do 12 hodin. Lov po dohodě kdykoliv. Zimní rybolov na dírkách. Možnost zakoupení dárkového poukazu Chyť a pusť. V našem rybářském revíru Jezero Nejedlý je od nového roku nutné ulovené ryby pustit zpět! Provozní řád: Bivakujeme celoročně. Udržujeme pořádek a čistotu (vč. nedopalků). Oheň pouze v komerčně vyrobených grilech. Pobyt a sportovní rybolov je na vlastní nebezpečí. Začátek lovu je od 12 do 12 hodin nebo po dohodě. Obdarujte vaše blízké poukazem na lov ryb v našem rybářském revíru. V případě zájmu o zakoupení dárkového certifikátu nás kontaktujte telefonicky na čísle 736 477 624. Poukaz v hodnotě 900 Kč.

Jerezo Nejedlý

Lokalita

GPS 50.538947, 13.589591

Kontakt

Václav Juhanyák

603 32 16 69

info@jezeronejedly.cz

www.jezeronejedly.cz

Rozloha rybníku

3,6 ha

Hloubka rybníku

8

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím