Rybářský rozcestník

Orka Shop – rybářské nástrahy na vláčení

V roce 1992 založil v Srbsku společnost Orka pan Jovica Krstić, dlouholetý rybář, profesí umělecký malíř. V Orka nástrahách se propojují dlouholeté rybářské zkušenosti zakladatele firmy a jeho týmu spolupracovníků s citem pro detail. Proto každý typ nástrahy je souhrnem vysoce funkčních prvků s propracovaností uměleckého díla. Při svých zahraničních rybářských výpravách jsem narazil na Orka nástrahy a jejich vysoká účinnost a zároveň absence na českém a slovenském trhu mě přivedly k jednání se společností Orka. Výsledkem je naše výhradní zastoupení pro český a slovenský trh.

Orka Shop - rybářské potřeby

Adresa

Komenského 51/8

Kyjov

69701

GPS 49.0104447, 17.1257500

Kontakt

Radek Schiel

733 342 121

[email protected]

www.orkashop.cz

Věřím, že při používání těchto silikonových nástrah přesvědčíte nejednoho dravce, který doposud odolával všem nabízeným „dobrotám“. Zároveň ale chci apelovat na Vaše gentlemanské chování vůči dravým rybám a mít na zřeteli jejich výrazný úbytek v našich vodách. Protože jen puštěnou rybu můžeme chytit příště znovu…. Radek Schiel, ORKASHOP CZ/SK

Proč ORKA nástrahy?

Orka nástrahy jsou mimořádně účinné i na silně prochytávaných vodách. Klíčem úspěchu je fakt, že tyto silikonové nástrahy vydávají specifické vibrace, které dravé ryby intenzivně vnímají. Každá Orka má jinou frekvenci a typ vibrací, proto můžeme vybírat nástrahy pro okamžiky, kdy jsou ryby pasivní a spíše je vyprovokujeme jemným pohybem, tak i pro momenty, kdy aktivně loví a vyžadují agresivnější akci. Ryba jako první vnímá na větší vzdálenost vibrace, které spustí její instinktivní reakci, dále pak vstupuje do hry náš rybářský cit a um v tom, zda dokážeme rybu vedením nástrahy a správnou volbou barev přesvědčit k záběru. Proto nabízíme širokou paletu barev s různými typy flitrování, aby naše volba byla snažší (nebo složitější )!

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.