Rybářský rozcestník

Jezero Dělouš

Revír se nachází v Severních Čechách v těsné blízkosti obce Chlumec, cca 6 km vzdálené od Ústí nad Labem. Jeho rozloha je 26,0 ha (délka je 970 m a šířka 300-450 m). Zarybnění : kapr až 27kg, jeseter až 32kg, amur až 110cm, štika, candát, lín, okoun, karas, úhoř, bílá ryba …

Lokalita

Chlumecká rybářská s.r.o. Moskevská 1497/44

Ústí nad Labem

400 01

Rozloha rybníku

26,0 ha

  • jezero má rozlohu 26ha
  • loví se non-stop 24 hod. na 3 pruty
  • svou členitostí a hloubkovou rozmanitostí je pro kapraře velmi atraktivní
  • hloubka se pohybuje v rozmezí od 1-22m.
  • nejsou zde žádné ostré hrany se slávkami, tudíž lze bez problémů zdolávat ryby ze břehu
  • nabízíme Vám zde absolutní klid a soukromí. Nebudou zde žádní koupající ani pejskaři, kteří by Vás jakkoliv rušili při rybaření.
  • rybí obsádka čítá cca 5.000ks kapra, 40ks jesetera, 100ks amura, spoustu krásných línů, karasů, okounů, bílé ryby….
  • skvělé zarybnění trofejními kapry ( v jezeře plave více jak 100ks kaprů o hmotnosti 20-27kg, jeseteři až 32kg )
  • Lokalita je skutečně půvabná, voda krásně průzračná, ryby čisté a zdravé. Jsou zde dost silné vývěry spodní vody a i v největším suchu je výška hladiny téměř konstantní. Ani v létě tady voda „nekvete“.
  • Kolem břehů je ve vodě rákosový porost a místy jsou dokonce i lekníny.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?