Rybářský rozcestník

Dubový rybník

Rybník Dubový se nachází mezi obcemi Pávov a Zborná, nedaleko krajského města Jihlavy. Jedná se o soukromý rybářský revír o rozloze cca 3 ha, jehož cílem je provozování sportovního rybolovu systémem „chyť a pusť“, ale nebráníme se ani možnosti odlovu tradiční ryby pro českou kuchyni, tedy kapra. Pro všechny lovící bude jistě prioritou šetrné zacházení s ulovenou rybou. Rybník plní také funkci rekreační a relaxační, takže je třeba se dle této situace chovat a respektovat předepsané řády. Stejně tak je třeba pečovat o krásnou přírodu a chránit ji. Platí to především ve vztahu k rybám a potírání pytláctví. Povoleným způsobem lovu v rybářském revíru je lov ryb na udici. Prozatím se provozuje lov na plavanou a položenou. U všech způsobů lovu musí být lovící přítomen u svých prutů. Pokud musí lovící opustit své místo do větší vzdálenosti, musí být lov přerušen. Nesmí být pověřena kontrolou prutů druhá osoba …

Dubový rybník

Lokalita

Pávov

Jihlava

586 01

GPS 49.441491, 15.592834

Kontakt

Petr Punčochář

777 570 609

[email protected]

www.dubovyrybnik.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

3 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

8

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?