Rybářský rozcestník

Kemp Nový rybník

Autokemp se nachází 2 km od historicky významného města Nepomuk v malebné kopcovité krajině jihozápadních Čech. Jeho okolí je protkáno hustou turistickou sítí, která umožňuje přístup k významným stavebním památkám, přírodním zajímavostem, malebným městečkům a místům s lidovou architekturou. V sousedství areálu autokempu je přírodní rybník nabízející koupání včetně upravené písečné pláže, sportovišť a dětského hřiště. Restaurace umístěná přímo v areálu nabízí celodenní stravování včetně prodeje základních potravin. Hosté trávící dovolenou sportem mohou hrát na sportovištích kempu minigolf, fotbal, tenis, volejbal nebo podnikat výlety na kolech do okolí Nepomuka po značených cykloturistických trasách.

Kemp Nový rybník

Lokalita

Plzeňská 456

Nepomuk

335 01

GPS 49.4858703, 13.5345011

Kontakt

Kemp Nový rybník

371 591 359

atc@novyrybnik.cz

www.novyrybnik.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

2 ha

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím