Rybářský rozcestník

Hastrmanka – sport. rybolov

Nabízíme Vám možnost pohodové relaxace v klidném, člověkem téměř neposkvrněném prostředí. Ocitnete se pouze v krásné a malebné přírodě, kde jedinou výjimkou je restaurace v areálu. V restauraci můžete ochutnat skvělou kuchyni nebo využít dobře zásobený bar. Je zde také možnost pronájmu krásných apartmánů s krásným výhledem na rybník a okolní přírodu. Rybník Hastrmanka Vám nabízí: odpočinek a relaxaci v přírodě, upravená lovná místa, zajímavý rybolov s extrémě bojovnými rybami, příjezd a parkování vozidel v areálu, individuální přístup, poradenství a řešení vzniklých problémů při návštěvě vodní plochy, možnost konání netradičních firemních i soukromých akcí …

Hastrmanka - sport. rybolov

Lokalita

Dětmarovice 1034

Dětmarovice

735 71

GPS 49.8791897, 18.4642606

Kontakt

Sportovní rybolov Hastrmanka

732 111 219

info@sportovni-rybolov-hastrmanka.cz

www.sportovni-rybolov-hastrmanka.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

1 ha

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

Ryby mořské, jejich dělení

Maso z mořských ryb je nejen rovnocenné maso ryb sladkovodních, ale navíc je předčí v tom, že obsahuje vedle plnohodnotných bílkovin a vitamínů také jód, a proto je pro lidský organismus velmi cenné.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím