Rybářský rozcestník

Hastrmanka – sport. rybolov

Nabízíme Vám možnost pohodové relaxace v klidném, člověkem téměř neposkvrněném prostředí. Ocitnete se pouze v krásné a malebné přírodě, kde jedinou výjimkou je restaurace v areálu. V restauraci můžete ochutnat skvělou kuchyni nebo využít dobře zásobený bar. Je zde také možnost pronájmu krásných apartmánů s krásným výhledem na rybník a okolní přírodu. Rybník Hastrmanka Vám nabízí: odpočinek a relaxaci v přírodě, upravená lovná místa, zajímavý rybolov s extrémě bojovnými rybami, příjezd a parkování vozidel v areálu, individuální přístup, poradenství a řešení vzniklých problémů při návštěvě vodní plochy, možnost konání netradičních firemních i soukromých akcí …

Hastrmanka - sport. rybolov

Lokalita

Dětmarovice 1034

Dětmarovice

735 71

GPS 49.8791897, 18.4642606

Kontakt

Sportovní rybolov Hastrmanka

732 111 219

[email protected]

www.sportovni-rybolov-hastrmanka.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

1 ha

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.