Rybářský rozcestník

REVÍR DYJE 6 – Věstonická nádrž

Sportovní rybolov je povolen na povolenky vydané Rybníkářstvím Pohořelice a.s. a smí být prováděn jen způsobem odpovídajícím zásadám výkonu rybářského práva, ochrany ryb a jiných vodních živočichů, jakož i ochrany přírody. Pro provozování sportovního rybolovu je vymezena část jižní obvodové hráze mezi poloostrovem u rybářské základny a závorou u obce Dolní Věstonice – úsek je označen i na komunikaci. Rybolov na poloostrově a z loděk je zakázán. Přístup veřejnosti je umožněn pouze po obvodové komunikaci na koruně hráze. Porušení povinností stanovených vyhláškou OkÚ Břeclav lze postihnout jako přestupek, nebo protiprávní jednání podle § 87 a § 88 zákona č. 114/1992 Sb. Je zakázáno vstupovat na pobřežní mělčiny a ostrůvky.

REVÍR DYJE 6 – Věstonická nádrž

Lokalita

část jižní obvodové hráze mezi poloostrovem u rybářské základny a závorou u obce Dolní Věstonice

Pasohlávky 216

691 22

Rozloha rybníku

1033 ha

Rybnikářství Pohořelice již řadu let nabízí návštěvníkům Pohořelic a okolí lov ryb na udici (sportovní rybolov) na vybraných revírech. K tomuto lovu potřebuje zájemce především chuť si zachytat ryby. Zájemce nemusí být nikde organizován a vlastnit rybářský lístek, ale potřebuje pouze „pověření k lovu ryb na udici“, jež spolu s dalšími formalitami vyřídí přímo na místě nebo u prodejců pověření k lovu.

Bližší podmínky výkonu rybářského práva na tomto revíru najdete zde: REVÍR DYJE 6 – Věstonická nádrž

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.