Rybářský rozcestník

Šinclák

vítejte na stránkách Sportovního rybolovu Šinclák. Dovolte abych Vám v krátkosti představil tento sportovní revír. Jedná se o malou štěrkovnu cca 0,76 ha vodní plochy, která se nachází mezi Olomoucí a Uničovem na silnici 466 u obce Štěpánov. Voda je osazená většinou kaprem a to od 40 cm do 96 cm. V roce 2018 bude dosazena ryba přes 100 cm. Celková váha kapří obsádky je přes 1 tunu. V revíru se dále nacházejí tyto ryby: Amur (přes 100 cm), Lín (přes 50 cm), Okoun, Štika, Karas, Plotice a Perlíni, Candát, Úhoř , Tolstolobik.

Lokalita

Štěpánov u Olomouce

GPS 49.684865, 17.196985

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

cca 0,76 ha vodní plochy

Hloubka rybníku

3

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Lov sumců na položenou na pelety a boilies

Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. „halibutky“ tedy pelety, které, kromě jiného, obsahují maso sardinek. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se dočkat i na pelety pěkných úlovků a to nejen sumců, ale i kaprů, případně i dalších ryb. Ovšem díky masivnímu zakrmování kaprů boilies koulemi dnes můžeme úspěšně chytat sumce na položenou také na oblíbené boilies.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím