Rybářský rozcestník

Rybník Písák

Hledáte klid, pohodu a odpočinek? To vše Vám nabízíme, na soukromém rybníku Písák. Rybník se nachází ve středočeském kraji, v klidné části města Poděbrad-Kluk. Jeho rozloha je cca 1,2 ha, s hloubkou 1,5-2,5 m. Břehy jsou mírně svahovité, ale dobře přístupné s plochami pro Vás rybáře. Zimní lov pstruhu a sivenu je pouze SO, NE a o svátcích, v čase od 8.00 do 15.00. V týdnu možno po dohodě pro soukromé závody, či firemní akce. Pro příjemnější rybaření, lepší telefonická rezervace.

Rybník Písák

Lokalita

Kolínská

Poděbrady

290 01

GPS 50.130759, 15.109406

Kontakt

Jan Šebor

603584631

seborjan@icloud.com

www.rybnikpisak.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

1,2 ha

Hloubka rybníku

2

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Lov sumců na položenou na pelety a boilies

Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. „halibutky“ tedy pelety, které, kromě jiného, obsahují maso sardinek. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se dočkat i na pelety pěkných úlovků a to nejen sumců, ale i kaprů, případně i dalších ryb. Ovšem díky masivnímu zakrmování kaprů boilies koulemi dnes můžeme úspěšně chytat sumce na položenou také na oblíbené boilies.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím