Rybářský rozcestník

Rybník Mokrouše

Organizace hospodaří na mokroušském rybníce již od roku 1998. Hlavním tahounem a nadšencem je stále Láďa Kozák, který věnoval své velké srdce právě rybám. Rybník má rozlohu cca 1 ha a je umístěn na konci vesnice v krásném prostředí obce Tymákov – Mokrouše. Nerybařící část rodiny si zde může zpříjemnit chvíle např. procházkou, cyklistikou, houbařením či pouhým posezením a relaxací na novém molu. V zimním období je možnost bruslení na mělké části rybníka, kde nebude prováděn rybolov. Zarybněnost rybníka byla prováděna dlouhodobě a to velkou rozmanitostí osádky ryb. Ačkoli byl rybník v minulých letech několikrát loven, byly vždy ponechány generační ryby, jak pro přirozené rozmnožování, tak i pro sportovní rybolov. V nádrži najdeme více než patnáct druhů oploutvených krasavců. Dominuje zde kapr, amur, lín, ale nalezneme zde i druhy vzácnější, jako je jeseter a maréna.

Rybník Mokrouše

Lokalita

GPS 49.717202, 13.529043

Kontakt

František Rotenborn

603 113 723

[email protected]

www.rybnikmokrouse.estranky.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

1,3 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.