Rybářský rozcestník

Rybník Vrbovec

Na rybníce Vrbovec je povolen rybolov, tento se provádí na udici dle pravidel ČRS a to v době od 1.4. do 17.11. kalendářního roku o sobotách v době od 06.00 hod. do 18.00 hod a nedělích od 06.00 hod. do 12.00 hod Zakoupení povolenky je MOŽNÉ JEN NA MÍSTĚ před zahájením lovu. Tímto zveme zájemce o rybolov na náš revír.

Rybník Vrbovec

Lokalita

Slavkov , Zámecká 246

Slavkov u Opavy

747 57

GPS 49.908225, 17.838108

Kontakt

Jiří Knopp

773 297 467

[email protected]

Tady je to průměrná chytačka, jelikož se každý rok pořádá výlov. Každopádně je tady krásně.  Za pouhých 60,- Kč na den se dá pěkně zarybařit. Ryby se platí na váhu. Rybník je idální, pokud si chcete vzít nějakou rybku večer na grilovačku a nejde vám o trofejní úlovky.

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.