Rybářský rozcestník

Františkův rybník

Františkův rybník se nachází v nádherné přírodě Lednicko – Valtického areálu. Je velmi dobře zarybněn trofejními kapry, z nichž několik přesahuje 15kg hranici. Dále je zde možné ulovit sumce, štiky a menší množství bílých ryb. Rybník má rozlohu cca. 6ha při průměrné šířce okolo 100m. Chytá se pouze z jedné strany rybníka, kde se nachází louka, druhá strana je zarostlá souvislým pásem rákosu. Průměrná hloubka se pohybuje okolo 1,5m, u hráze dosahuje až 3m. Chytá se formou „chyť a pusť“ na 3 pruty. Bivakování je povoleno, parkování hned nad vodou u příjezdové cesty. Povolenky zakoupíte přímo u vody. Nedaleko rybníka se nachází **** Hotel Celnice a restaurace Na Celnici s vynikající domácí kuchyní. Rybník je velmi dobře přístupný po asfaltové cestě, která je značena od hlavní cesty vedoucí z Břeclavi na místní hraniční přechod do Rakouska.

Františkův rybník

Lokalita

GPS 48.7182897, 16.8626408

Kontakt

Antonín Nešpor

736 614 038

[email protected]

www.frantiskuvrybnik.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

6 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?