Rybářský rozcestník

Rybník Hubertka

Hledáte skvěle zarybněný rybářský revír pro sportovní rybolov s dokonalým zázemím pro každého rybáře? Uvažujete o rekreaci spojenou s rybařením přímo pod nosem? Přemýšlíte, kam na víkend s přáteli nebo dětmi? Nevíte, co v sobotu na oběd a rádi byste vyzkoušeli něco speciálního? Plánujete zajímavý cyklistický výlet s nutnými občerstvovacími zastávkami? Jste fandové folkové a county muziky a rádi si ji poslechnete naživo? Pokud jste odpověděli minimálně na jedinou otázku ano, jste našimi ideálními hosty. Rybářům totiž nabízíme sportovní rybolov na kvalitně zarybněném soukromém revíru a pro zvláště vášnivé rybáře dokonce ubytování na několik dní přímo u vody … Navíc nabízíme pořádání soukromých akcí, oslav, svateb, rybářských závodů nebo čehokoliv, co si budete přát.

Rybník Hubertka

Lokalita

Okrouhlička

Okrouhlička

582 53

GPS 49.5351600, 15.5573069

Kontakt

Zdeněk Krch

737 287 238

zdenek.krch@seznam.cz

www.rybnikhubertka.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

1ha

Hloubka rybníku

5

Průměrná chycená váha

12

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím