Rybářský rozcestník

Rybníky Černá v Pošumaví

Soukromý revír určený pro komerční rybolov. Jedná se o soustavu několika rybníků, kterou vybudoval na starém mlýnském náhonu již hrabě Kolowrat. K lovu není potřeba rybářského lístku ani povolenky. Rybolov je u nás možný celoročně. V zimě nabízíme lov „na dírkách“. Obsádka rybníků sestává z pstruhů, sivenů, kaprů, línů a amurů. Během hlavní sezóny jsme schopni čerstvě uloveného pstruha či sivena ihned připravit. Tak můžete pobyt u nás zakončit přijemným posezením nad vlastním úlovkem v maličké venkovní restaurací nad hladinou jednoho z rybníků. Celoročně je na rybárně možné koupit – pstruha, sivena, kapra a štiku. Které zpracujeme dle Vašeho přání.

Rybníky Černá v Pošumaví

Lokalita

Rybníky Černá v Pošumaví čp. 68

GPS 48.738827, 14.113507

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Lov sumců na položenou na pelety a boilies

Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. „halibutky“ tedy pelety, které, kromě jiného, obsahují maso sardinek. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se dočkat i na pelety pěkných úlovků a to nejen sumců, ale i kaprů, případně i dalších ryb. Ovšem díky masivnímu zakrmování kaprů boilies koulemi dnes můžeme úspěšně chytat sumce na položenou také na oblíbené boilies.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím