Rybářský rozcestník

Rybník Nový u Studánky

Soukromý rybářský revír, nabízí všem sportovním rybářům možnost rybolovu na rybníce ve Studánce u Aše. Tento 4,3 hektarový rybník s max. hloubkou 4,5m u hráze je bohatě zarybněn (kapr, amur, štika, pstruh, jeseter). Vysazujeme i trofejní ryby a jelikož zde mají ryby horní míru, mají rybáři jistotu opravdu skvělých úlovků.

Lokalita

Nový u Studánky, 352 01 Hranice

Kontakt

Pavel Bystřický

777610260

[email protected]

https://www.rybniknovyustudanky.cz/

Rozloha rybníku

4,3 hektary

Hloubka rybníku

až 4,5 metru

Nejčastěji chycené druhy ryb v revíru: amur, candát obecný, jeseter, kapr, lín, pstruh duhový, siven, štika, sumec, úhoř, Vyza velká…

Ceník povolenek

Chytá se formou „chyť a pusť“ na 3 pruty.

  • Denní 12 hodin 400 Kč
  • 24 hodin 600Kč
  • 3 dny 1.500 Kč
  • 5 dnů 2.300 Kč
  • 1 týden 2.800 Kč

Rybník Nový u Studánky…

Pravidla lovu:

Podmínky lovu

Obecná pravidla a informace pro lov ryb na rybníce
1. Vstupem do areálu rybníka každá osoba dobrovolně souhlasí s ustanovením tohoto provozního řádu. Na pořádek bude dohlížet zodpovědný správce. Při nepřítomnosti správce nádrže volejte na tel. čísla: 777 610 260.
2. Povolenku k lovu lze zakoupit pouze přímo na místě. Vstup na chráněné území je povolen pouze držiteli platné povolenky a to jen pro účely lovu a na místa k tomu vyhražená. Lovící po skončení pobytu odevzdává zapůjčené doplňky i záznam o ulovených rybách.
3. Zakazuje se přivlastňování všech ryb.

4. Zakazuje se používání pletených šňůr na celých cívkách navijáků a používání monofilních vlasců nad průměr 0,35 mm. Návazec musí být vždy menší nosnosti (slabší) než kmenový vlasec.

5. Zakazuje se používání háčků s protihroty (Pokud není originál bez protihrotu, háčky musí upravit zamáčknutím). Na jedné udici může být navázaný jen jeden háček!

Nejčastěji chycené druhy ryb v revíru: amur, candát obecný, jeseter, kapr, lín, pstruh duhový, siven, štika, sumec, úhoř, Vyza velká…

Všechny druhy ryb se loví pouze na jednoháček!!!

6. Při zacházení s úlovky se vyžaduje maximální opatrnost, menší úlovky se musí vyháčkovat přímo ve vodě, větší za pomoci podběráků na mokré podložce udržováním mokrého těla ryby poléváním vodou. Povinností rybáře je ošetřit rybě poranění způsobená bojem pomocí desinfekce (clinik) a nejpozději do 5 minut ji co nejšetrněji vrátit vodě. Delší uchovávání úlovků za účelem fotografování, či filmování se zakazuje. Doporučujeme si proto před samotným rybolovem připravit nádobu s vodou a fotoaparát.
7. Na rybníce je rybář bezpodmínečně povinen používat:
Velkou plněnou podložku
Podběrák s rameny minimálně 80 cm, materiál jemná síťovina
Desinfekci k ošetření ryb (clinik)
8. Jakékoli uchovávání ulovených ryb ve vezírcích, nebo sacích je přísně zakázáno! Při porušení tohoto zákazu bude rybář vykázán z areálu rybníka bez nároku na vrácení uhrazených poplatků!!!
9. V areálu platí zákaz rozdělávání táborových ohňů.
10. Na všech lovných místech platí zásada čistého prostředí, odpadky patří do nádob, které jsou pro tento účel určeny.
11. Použití rybářských přístřešků je omezeno pouze na dobu lovu a jen pro účely lovu..
12. V případě zjištění jakéhokoli poškození ulovené ryby je rybář povinen hlásit tuto skutečnost správci areálu, který rozhodne, zda rybu vracet vodě, či nikoli.
13. Provozovatel nenese zodpovědnost za škody na zdraví návštěvníků areálu, které si způsobili vlastní neopatrností, přeceněním svých schopností, fyzických možností, či porušením tohoto řádu. Provozovatel ze stejných důvodů neodpovídá ani za případnou smrt návštěvníka areálu.
14. Každý návštěvník areálu zodpovídá za své vlastní věci. Ty je povinen zabezpečit tak, aby nemohlo dojít k jejich zcizení, či poškození, včetně předmětů uložených, či odložených v zaparkovaných vozidlech.
15. Z areálu bude vykázána osoba, která neuposlechne napomenutí správce, anebo jinak poruší ustanovení tohoto provozního řádu. Stejně tak bude vykázána každá osoba, která se bude chovat jiným nepřístojným, či rušivým způsobem. V případě neuposlechnutí výzvy k opuštění areálu smí oprávněná osoba rušitele pořádku vyvést, popřípadě požádat o pomoc policii.
16. Vstup do areálu je zakázán osobám pod vlivem alkoholu, omamných, či psychotropních látek, osobám zahmyzeným, či postiženým nakažlivou chorobou.
17. Areál je přístupný všem osobám, dětem mladším 15 let je vstup povolen jen v doprovodu osoby starší 18 let.
18. Je přísně zakázáno manipulovat s pruty osobám, která nemají zakoupenou povolenku k rybolovu. V případě porušení bude držitel povolenky, který nechal manipulovat s pruty okamžitě a bez náhrady vykázán od vody.
19. Vodění psů bez předchozí domluvy se správcem je zakázáno.
20. Při jakémkoli porušení pravidel výše popsanými způsoby bude návštěvník vykázán z areálu bez jakékoli náhrady se zákazem každého budoucího lovu v této lokalitě.
21. V celém areálu je zakázáno parkovat na místech která k tomu nejsou vyhrazena.
22. Je zakázáno brodění a jakýkoliv pohyb po hladině rybníka.
23. Při lovu na udici bude omezeno vnadění na 2 Litry návnady na osobu a den. Použita může být pouze rostlinná návnada; vnadění prostřednictvím boilies je zakázáno. Provozovatelem stanovená obsluha, která bude zodpovědná za dohled nad lovem ryb, bude kontrolovat množství a složení vnadící směsi.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.