Rybářský rozcestník

Rybník Polňák Vlkoš

Rybolov je povolen po zakoupení povolenky u správce rybníka. Prodej povolenek je na místě. Před odchodem na své lovné místo uhradíte pověřené osobě poplatek za rybolov a služby (viz ceník), nahlásíte své jméno a bydliště pověřené osobě pro identifikaci a vnitřní potřebu (evidence), dbáte zásad kultury lovu a hygieny v průběhu celé doby sportovního rybolovu a zejména pak při odchodu z lovného místa. Při příchodu a odchodu ze stanoviště je rybář povinen zanechat pořádek – veškeré odpadky umístit do připravených odpadkových nádob. Při lovu ryb přívlačí nebo muškařením (s jedním návazcem opatřeným jedním jednoháčkem) je povolen pouze 1 prut, přičemž nesmějí být další pruty nastraženy; veškeré háčky musejí být bez protihrotu. Povolenými způsoby lovu jsou položená a plavaná …

Rybník Polňák Vlkoš

Lokalita

Vlkoš u Přerova

Vlkoš u Přerova

751 19

GPS 49.3871339, 17.4098719

Kontakt

Kamil Sekanina

775 552 941

[email protected]

www.sportovnirybolovvlkos.cz

Rozloha rybníku

2ha

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.