Rybářský rozcestník

Kfelský rybník

Kfelský rybník u Ostrova v Karlovarském kraji byl obnoven v roce 2001. Kdysi se protrhla hráz a od té doby nikdo rybník neopravil, až nadšenci manželé Ondekovi. Rybník je stavěn na stoletou vodu, proto jsou u přítoku i odtoku zpevněné přelivy, které mají rybáři dost v oblibě. Rybník je nejhlubší u požeráku (kbelu) a to cca 3 m, největší část rybníka je hluboká kolem 1,8 – 2 m, směrem ke břehům jsou mělčiny kolem 60-ti cm. Žádné velké záludnosti na dně nejsou, kromě velkých ryb a ty jsou už dost chytré. Ale šikovný rybář ví, jak na ně. Rybník má 3,3 ha včetně obtokového koryta, kde se ale nesmí chytat. Rybník je hojně zarybněn, což je vidět již po rozmrznutí. Ryby kalí vodu, jak rejdí a hledají něco k snědku. Proto je velmi vhodné pro úspěšný lov zakrmovat. Lovu zdar.

Kfelský rybník

Lokalita

Kfely

Kfely

363 01

GPS 50.313613, 12.919993

Kontakt

Dana Ondeková

602 339 551

[email protected]

www.kfelskyrybnik.cz

Rozloha rybníku

3,3 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?