Rybářský rozcestník

Jezero Jaroslav

Jezero Jaroslav se nachází v malebné jihočeské krajině 8 km od města Vodňany v katastrálním území obce Číčenice. Celá lokalita spadá do biokoridoru 2. stupně. Tato důlní propadlina má rozlohu 10,6 hektarů a vznikla těžbou lignitu v 50.-60. letech minulého století. Dno je zde velmi členité s hloubkami od dvou do šesti metrů. Jezero je uzavřené v okolních lesích a nevede k němu kromě našeho rybářského areálu žádná přijezdová komunikace. Areál je umístěn ve špičce jezera. Na březích jezera je pouze osm míst k rybolovu, ke kterým se dostanete jen na lodi. Jezero je dostatečně veliké a zarostlé, tudíž poskytuje rybářům absolutní komfort. Lodě a podložka jsou v ceně povolenky a jsou Vám k dispozici po celou dobu rybolovu. Ten kdo má rád na rybách absolutní klid, bude nadšen. U každého lovného místa je molo o velikosti 2×2 m a břeh je zpevněný kalibrovanou kulatinou, vysypaný štěrkem a kůrou. Dále je u každého chytacího místa odpadkový koš a ekologické splachovací WC

Jezero Jaroslav

Lokalita

GPS 49.144484, 14.255060

Kontakt

Roman Korda

777 320 792

[email protected]

www.jezerojaroslav.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

10,6 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?