Rybářský rozcestník

Sportovní rybolov Amerika

Sportovní rybolov Amerika Vás jistě zaujme nejen hezkým a čistým prostředím, ale i zázemím, které je tu pro pohodu zajištěno. Areál je možné využít celoročně, pískovna o rozloze 1,5 ha nabízí prostor nejen pro rybaření. Travnaté pláže jsou pravidelně udržovány, na své si přijdou milovníci rybaření, procházek i dalších aktivit. V areálu najdete hospůdku, která na objednávku splní kdejaká přání. Přijďte se ohřát ke krbu v chladných dnech (kapacita cca 45 hostů), pobavit se k muzice nebo posedět jen tak k pivu či dobrotě z grilu na letní zahrádku (kapacita zahrádky 100 hostů). Sezónně nabízíme široký výběr nápojů a něčeho k zakousnutí nejen pro dospělé, ale i pro děti.

Sportovní rybolov Amerika

Lokalita

Samota 383

Olomouc

779 00

GPS 49.560811, 17.294532

Kontakt

Martin Fuksa

777310477

fuksamartin@seznam.cz

www.sportovnirybolovamerika.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

1,5 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

Ryby mořské, jejich dělení

Maso z mořských ryb je nejen rovnocenné maso ryb sladkovodních, ale navíc je předčí v tom, že obsahuje vedle plnohodnotných bílkovin a vitamínů také jód, a proto je pro lidský organismus velmi cenné.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím