Rybářský rozcestník

Liščí jezero

Sportovní revír „Liščí jezero“ o rozloze 5 ha, skvěle zarybněný trofejními rybami především kapry o velikosti 6 – 23 kg, sumcem 95 ks 100 – 220 cm, štikou 60 – 120 cm, candátem 60 – 110 cm, amurem 6 – 19 kg, 20 ks jeseter 3 – 8 kg, 5 ks viza velká 5 – 8 kg a to vše zatím pro rok 2015 a nepočítám domorodé ryby co nebyly ještě ani uloveny, se nachází na okraji obce Chabařovice, mezi městy Teplice a Ústím nad Labem. Rozkládá se v revitalizované krajině v blízkosti, nově otevřené rozsáhlé rekreační oblasti okolo letos napuštěného Jezera Milada. Tvoří ho soustava dvou přírodně vzniklých a propojených vodních ploch, tyto rybníky staré 130 let, už 60 roků slouží jako sportovní voda a není možné je vypustit ani slovit, proto se také o to ve známé minulosti, sahající až do 50 let minulého století, nikdo nepokusil. Naše Liščí jezero je díky své poloze velmi dobře dostupné z obou dvou zmíněných měst a oproti mnohem větší sestře Miladě se zde mohou a také se chytají ryby! A to mnohdy i v trofejních velikostech. Příjezd sem, k nám, je po asfaltové komunikaci až na parkoviště před vodní plochou ke klubovně, možný osobním automobilem bez potíží.

Liščí jezero

Lokalita

GPS 50.671085, 13.937149

Kontakt

Aleš Dobíhal

733 419 916

[email protected]

www.liscijezero.cz

Rozloha rybníku

5 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?