Rybářský rozcestník

Adamovský rybník

RYBNÍK SE NACHÁZÍ V LESÍCH U LEDENIC SMĚREM NA TŘEBOŇ, PO CCA 2KM NA KRAJI LESA ODBOČTE DOPRAVA (VIZ. CEDULE NA STROMĚ) A DOJEDETE AŽ K HRÁZI RYBNÍKA. Každý sportovní rybář je povinen řídit se těmito zásadami rybolovu: Je povoleno chytat na 3 pruty. Tyto nesmí být vzdáleny od sebe víc než 3 m. Vlastník povolenky si smí ponechat za 24 hod. rybolovu: 1 ks ušlechtilé ryby, 3 ks pstruha duhového, 7 kg ostatních ryb (plotice, cejn, okoun, lín, karas). Úlovek musí být až do ukončení lovu v prostorném vezírku. LOV DRAVÝCH RYB OD 20.5. Na rybníku a v jeho těsné blízkosti je zakázáno ryby zpracovávat (kuchat, škrábat). Lov z lodě je zakázán. Parkování automobilů je povoleno na vyhrazeném parkovišti (na hrázi rybníka). Rybáři jsou povinni dodržovat pořádek a čistotu. Povolenku je nutno mít stále u sebe. Lovící musí mít u sebe podložku na ryby, peán a podběrák. Při odjezdu bude obsluha namátkově prohlížet zavazadlové prostory aut včetně zavazadel. Rybolov je určen pouze pro rybáře – doprovod jen rodinný příslušník!­

Adamovský rybník

Lokalita

Horymírova 261/18

České Budějovice 6

370 06

GPS 48.940173, 14.656507

Kontakt

Pavel Šilhan

607 887 112

silhan@adamovskyrybnik.cz

www.adamovskyrybnik.cz

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím