Rybářský rozcestník

Rybník Vyplatil

Areál Rybníku Vyplatil se nachází v obci Ostružno v nádherné krajině Prachovských skal a nedaleko města Jičína. Rybník Vyplatil je určen na lov trofejních kaprů. Rybník je po celkové rekonstrukci včetně odbahnění. Areál byl rozšířen o sedm chovných rybníčků, na jednom z nich je provozováno rybaření pro děti a začínající rybáře s možností odkoupení ryb.

Lokalita

Rybník Vyplatil

Ostružno

506 01

Kontakt

Petr Kovář

773 762 326

[email protected]

https://rybnikvyplatil.cz/

Rozloha rybníku

4 ha

Hloubka rybníku

1,2-2,5 m

Bližší info naleznete na stránkách https://rybnikvyplatil.cz/, na Facebooku, nebo vaše dotazy rádi zodpovíme na našem emailu [email protected].

Je nutná předchozí rezervace

Ceník:

Ceny za lovná místa na 24 hodin (nutná rezervace míst)

  • Místa č. 1-5 pro dva rybáře: 600 Kč za osobu
  • Místo č. 6 pro jednoho rybáře: 600 Kč
  • Dokoupení povolení k rybolovu na třetí prut: 200 Kč
  • Doprovod starší 15 let: 150 Kč

Ceny za lovná místa na 48 hodin a více (nutná rezervace míst)

  • Místa č. 1-5 pro dva rybáře: 500 Kč/ osoba a den
  • Místo č. 6 pro jednoho rybáře: 500 Kč/ den
  • Dokoupení povolení k rybolovu na třetí prut: 150 Kč
  • Doprovod starší 15 let: 150 Kč

Pravidla lovu:

Rybolov by měla být forma relaxu, tudíž nechceme rybáře svazovat pravidly. Základem je slušné zacházení s ulovenýma rybami a ohleduplné chování k ostatním lovícím, proto jsme vytvořili pouze omezená pravidla.

Lovící vstupuje do prostoru na vlastní nebezpečí. Rybář smí lovit maximálně na 2 pruty s jednoháčkovou montáží a průběžnými olovy. Povolené nástrahy a návnady k lovu: boilies, pelety, kukuřice a jejich napodobeniny. Vnadění a lov smí být prováděn pouze ze břehu. Rybář je povinen používat při ulovení ryby podložku a kaprový podběrák o velikosti ramen min. 80cm. Rybář nesmí rušit ostatní rybáře hlukem. Nadměrné požívání alkoholu je zakázáno. V případě nejasností, kontaktujte správce.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.