Rybářský rozcestník

Rybářské potřeby a e-shop Kajman

Vítejte v rybářském internetovém obchodě Kajman. Naše firma se zabývá prodejem rybářských potřeb na českém trhu od roku 1993 a jsme prodejci světoznámých rybářských značek. Náš internetový rybářský obchod Kajman Vám nabízí: obrovský výběr rybářských potřeb, kvalitu světových rybářských značek za příznivé ceny, rychlou expedici zboží, dopravu zdarma při nákupu nad 1300,-Kč a odborné rybářské poradenství. Veškeré zboží v našem obchodě máme skladem a bude Vám vyexpedováno v den objednávky, nebo nejpozději následující den. Máte-li jakýkoli dotaz, neváhejte a zavolejte nám na naše kontaktní telefonní číslo 731118812, nebo nám napište na drazsky@jvrybarstvi.cz. Rádi Vám poradíme. Těšíme se na vaši návštěvu našeho e-shopu a přejeme Vám příjemný nákup.

Kajman

Adresa

Petrské náměstí 1186/1

Praha - Nové Město

11000

GPS 50.0916986, 14.4316522

Kontakt

Ivo Dražský

731 118 812

dr.ivos@email.cz

www.kajman.cz

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím