Rybářský rozcestník

Rybářské potřeby FÍDR

Nabízené služby:
V obchodě společnosti FÍDR najdete rybářské potřeby pro všechny tradiční i moderní techniky úspěšného rybolovu. Věříme,že si u nás vybere každý, od začínajícího rybáře až po zkušeného vyznavače Petrova cechu.

Adresa

Fügnerova 812/2

Děčín

40502

Kontakt

Petr Drahoňovský

774666665

fidr.cz@seznam.cz

http://www.fidr.cz

Prodejna se nachází ve Fügnerově ulici v centru Děčína (naproti Kokosu).

Naleznete zde široký sortiment rybářského vybavení od světoznámých výrobců např:

Shimano, Delphin, Tica, Sema, ExtraCarp, Mivardi, Carpsystem, Trabucco, Karel Nikl, FIN, Cukk, Rapala, Salmo, Owner, Vláčej CZ, RedBass, Chytil, Formax, Sufix, Traper, D.A.M, 4Carp, ICE ish, Mustad, Richworth, Mepps, Berkley a mnoho dalších.

Ceny jsou lidové!



E-shop naleznete na adrese zde: www.fidr.cz


	    

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím