Rybářský rozcestník

Sobáčovský rybník

Sobáčovský rybník najdete ve stejnojmenné obci, která leží zhruba v polovině rychlostní silnice R35, jak ze směru od Olomouce, tak od Mohelnice na spojovací silnici mezi Sobáčovem a obcí Mladeč. Současná podoba rybníka (resp. rybník samotný) se začala budovat od léta 1997. Celá stavba zabírá rozlohu cca 3 ha a má uměle vytvořeny tři ostrůvky. Slavnostního předání k užívání se rybník dočkal, téměř po dvou letech, 30. dubna roku 1999. Netrvalo dlouho, rybník s jeho blízkým okolím, se stal skutečným kultruně společenským a sportovním středem obce. U rybníka je stánek s občerstvením kde po celý den nabízíme jídlo a nápoje + doplňkový prodej. Přímo u rybníka vede velmi frekventovaná cyklostezka která je součástí cyklotrasy po CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI (CHKO) LITOVELSKÉ POMORAVÍ. V blízkém okolí je možno navštívit MLADEČSKÉ JESKYNĚ, JAVOŘÍČSKÉ JESKYNĚ, HRAD BOUZOV.

Sobáčovský rybník

Lokalita

Sobáčov 89

Chudobín

783 21

GPS 49.6968006, 17.0329306

Kontakt

Stalagmit a.s.

774 667 026

[email protected]

www.sobacov.cz

Rozloha rybníku

3 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.