Rybářský rozcestník

Kamberk (Zlatohorský rybník)

Rybník Kamberk (Zlatohorský rybník) o výměře 13,5 ha přehrazující tok Blanice se nachází na samém okraji vesnice Kamberk v jižní části okresu Benešov – na jeho hranicích s okresem Tábor.
Rybník je průtočný, je bohatě zarybněn, ryby jsou celoročně doplňovány. Rybník je dobře dostupný jak ze silnice, která rybník z větší části obepíná, tak přímo ze 130 metrů dlouhé hráze, po které vede široká zpevněné přístupová komunikace. Rybník leží 15km od města Vlašim ve směru Mladá Vožice/Tábor (silnice II.tř. 125). Z Prahy po Dálnici D1 směr Brno, Exit 49 (Psáře) směr Vlašim, po silnici 125 přes Vlašim, Louňovice pod Blaníkem do Kamberka (80km, 1h). Z Tábora po silnici II.třídy 137 přes Mladou Vožici směr Louňovice pod Blaníkem / na Vlašim / do Kamberka (28km, 30min). Rybník je zarybněn : kapr, amur, štika, candát, okoun, bílá ryba (velké plotice a perlíni). V listopadu byli Nasazeni kapři od 9 do 15 kg – 250 ks – viz fotogalerie. V prosinci jsme pro vás nasadili ještě 25 ks kaprů o váze 8 – 10 kg a amury.

Lokalita

Kamberk

Mladá Vožice

39143

GPS 49.593317, 14.837112

Kontakt

Kubec Jiří

777602906

[email protected]

rybolovkamberk.netstranky.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

13,5 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.