Rybářský rozcestník

Rybník Svárov

Sportovní rybolov se koná v letních měsících na rybníce Svárov. Doba lovu: 7:00-16:00, cena povolenky 300 Kč. Firma Rybářství Hulín vznikla v roce 1992 pronájmem rybníků v oblasti Kroměřížska, Prostějovska, Přerovska a Zlínska, které jsou převážně majetkem společnosti Rybářství Přerov a.s. V současné době hospodaří Rybářství Hulín na ploše 272 ha rybníků. Součástí jsou i sádky v Chropyni s kapacitou 200 tun zasádkovaných ryb. Hlavní výrobní jednotkou je soustava rybníků o výměře 220 ha, tzv. Záhlinické rybníky,ležící na levém břehu Moravy,na okraji města Hulína.Soustava je významným přírodním parkem s výskytem mnoha druhů vzácných vodních ptáků. Hlavní činností firmy,kterou vlastní pan Antonín Pálka, je chov ryb a to především kapra. Dalšími druhy ryb jsou amur, tolstolobik, lín, karas, cejn a dravé ryby – štika,sumec, candát.

Rybník Svárov

Lokalita

Doubravice 271

Hulín

768 24

GPS 49.2824958, 17.4733714

Kontakt

Rybářství Hulín

573 350 706

rybarstvi.palka@tiscali.cz

www.rybarstvihulin.cz

Rozloha rybníku

2 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím