Rybářský rozcestník

Rybník Svárov

Sportovní rybolov se koná v letních měsících na rybníce Svárov. Doba lovu: 7:00-16:00, cena povolenky 300 Kč. Firma Rybářství Hulín vznikla v roce 1992 pronájmem rybníků v oblasti Kroměřížska, Prostějovska, Přerovska a Zlínska, které jsou převážně majetkem společnosti Rybářství Přerov a.s. V současné době hospodaří Rybářství Hulín na ploše 272 ha rybníků. Součástí jsou i sádky v Chropyni s kapacitou 200 tun zasádkovaných ryb. Hlavní výrobní jednotkou je soustava rybníků o výměře 220 ha, tzv. Záhlinické rybníky,ležící na levém břehu Moravy,na okraji města Hulína.Soustava je významným přírodním parkem s výskytem mnoha druhů vzácných vodních ptáků. Hlavní činností firmy,kterou vlastní pan Antonín Pálka, je chov ryb a to především kapra. Dalšími druhy ryb jsou amur, tolstolobik, lín, karas, cejn a dravé ryby – štika,sumec, candát.

Rybník Svárov

Lokalita

Doubravice 271

Hulín

768 24

GPS 49.2824958, 17.4733714

Kontakt

Rybářství Hulín

573 350 706

[email protected]

www.rybarstvihulin.cz

Rozloha rybníku

2 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.